Шкембе чорба с кладница

13/03/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър3205
"Мирише като шкембе, ама по-хубаво, има вкус на шкембе, ама е по-вкусно - това със сигурност е нашата любима Шкембе чорба с кладница"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо762
  • Преглеждания за месеца761
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Загрейте бучка масло в дълбок съд на котлона. Задушете гъбите кладница и подправете със сол и черен пипер. Сипете брашното и разбъркайте добре. Добавете още масло и налейте гъбения бульон.

Оставете да къкри на умерен огън, докато кладницата уври напълно.

През това време пригответе запръжката за супата като загреете 50 г масло в отделен съд. Когато маслото се разтопи, добавете супена лъжица сладък червен пипер и запържете за кратко.

Накълцайте скилидките чесън на ситно или ги пресовайте. Поставете чесъна в купичка и добавете винения оцет. Разбъркайте и оставете сместа настрана.

Когато гъбите се сготвят напълно, налейте прясното мляко и усилете котлона.

Оставете супата да заври повторно и добавете запръжката от масло и червен пипер на тънка струя, като разбърквате.

Гответе шкембето с кладница за още минута и свалете супата от котлона.

По желание поръсете шкембе чорба с кладница с люспи лют пипер.

Гарнирайте гъбената супа с чесновата паста и сервирайте.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар