Шкембе чорба с кладница

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
890
13/03/2019
"Мирише като шкембе, ама по-хубаво, има вкус на шкембе, ама е по-вкусно - това със сигурност е нашата любима Шкембе чорба с кладница"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 440
  • Преглеждания за месеца1029
  • Преглеждания за седмицата201
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Загрейте бучка масло в дълбок съд на котлона. Задушете гъбите кладница и подправете със сол и черен пипер. Сипете брашното и разбъркайте добре. Добавете още масло и налейте гъбения бульон.

Оставете да къкри на умерен огън, докато кладницата уври напълно.

През това време пригответе запръжката за супата като загреете 50 г масло в отделен съд. Когато маслото се разтопи, добавете супена лъжица сладък червен пипер и запържете за кратко.

Накълцайте скилидките чесън на ситно или ги пресовайте. Поставете чесъна в купичка и добавете винения оцет. Разбъркайте и оставете сместа настрана.

Когато гъбите се сготвят напълно, налейте прясното мляко и усилете котлона.

Оставете супата да заври повторно и добавете запръжката от масло и червен пипер на тънка струя, като разбърквате.

Гответе шкембето с кладница за още минута и свалете супата от котлона.

По желание поръсете шкембе чорба с кладница с люспи лют пипер.

Гарнирайте гъбената супа с чесновата паста и сервирайте.

Дълбока тенджера с двойно дъно 5л.
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тенджера с двойно дъно 5л.
55.45 лв.
Виж ››

Единственото по-хубаво нещо от това да имаш голямо семейство и куп верни приятели, е да приготвяш храна за всички тях. Това вече е възможно с голямата дълбока тенджера с вместимост от цели 5.3 л. Тази тенджера от неръждаема стомана улеснява всяка домакиня и това е безспорен факт.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар