Супа от коприва

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283081k
Супа от коприва2 / 2
10/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Една супа от коприва е като една порция здраве от природата!"

Необходими Продукти

  • коприва - 2 пакета
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 голям
  • чесън - 3 скилидки
  • гъби - 150 г по желание
  • джоджен - няколко стръка пресен или сух
  • сол
  • черен пипер
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л.
  • яйца - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарете кочистената и измита коприва в кипяща вода. Отцедете я и пак я измийте със студена вода.

Загрейте няколко с.л. олио в тенджера и запържете скълцания лук, чесън и нарязан ситно морков. По желание добавете малко нарязани гъби, но може и без тях.

Щом омекнат добавете корпивата, разбъркайте за 1-2 минути и долейте около 1.8-2 л вода.

Оставете супата да се вари до пълно омекване на зеленчуците, като на няколко пъти претривате копривата в тенджерата с решетъчна бъркалка.

Накрая овкусете със сол, черен пипер и пресен скълцан джоджен. Снемете супата от котлона и след 5 минути я застройте с разбитите заедно яйце и кисело мляко + мъничко оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
512
42
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Павлина Стойкова
Павлина Стойкова
За този период от време е перфектна рецепта! Имаме нужда от желязо сега, ранна пролет! Има доста коприва!
13.04.2013 16:26
2