Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки маншони с картофи

Пилешки маншони с картофи

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Пилешки маншони с картофи3 / 3
12/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Вкусно класическо предложение, от което всеки да се възползва с удоволствие"

Необходими Продукти

  • пилешки маншони - 800 г
  • сол
  • черен пипер - 1/2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • къри - 1/2 с.л.
  • майорана - 1 с.л.
  • сос уорчестър - 2 с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • картофи - 1 кг
  • бира - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките маншони се почистват, измиват, подсушават и посоляват.

В купа се смесват подправките - червен и черен пипер, къри, майорана, сос Уорчестър и олио. Всички съставки се разбъркват добре, след което се изсипват върху пилешките маншони. С ръка се разбъркват, за да може всяко маншонче да се овкуси.

Картофите се обелват и нарязват на средно големи парчета. Слагат се в тавата за печене и се поръсват със сол и малко олио.

Разбъркват се, а върху тях се нареждат маншончетата. Налива се около 200 мл бира, тавата се покрива с фолио и се слага във фурната.

Пилето с картофи се пече на 200 градуса, като малко преди готовност се маха фолиото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: