Пиле лютика под капак

Гергана  ГеоргиеваГергана ГеоргиеваМастър Шеф309865873
12/03/2019
"И запомнете - капакът се отваря само за кратко, колкото да усетите аромата, после бързо се затваря"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 194
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилето и го нарежете на порции. Поръсете го със сол и червен пипер.

Загрейте олиото и запържете месото за около 5 минути, след което го извадете и го подредете в тавичка.

В същата мазнина, в която сте пържили пилето, добавете лука, нарязан на полумесеци, и лютите чушки така, както са цели.

Задушете за около 2 минути.

Прибавете обелените и нарязани на кубчета домати.

Гответе още 5 минути и добавете нарязаните на парчета печени чушки.

Поръсете с лъжичка захар, лъжичка риган и сол на вкус.

Разбъркайте добре и с получената лютика залейте порциите пиле в тавичката.

Захлупете тавичката с огнеупорен капак или завийте с фолио.

Сложете тавичката във фурната на 200 градуса и печете пилето лютика за около 60 минути.

Сервирайте пилето лютика поръсено със ситно нарязан магданоз и чесън.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар