Бриош рози с пълнеж от шоколад и мармалад

marcheva14marcheva14Мастър Шеф94771057541
13/03/2019
"Когато мечтите се сбъдват - Бриош рози с пълнеж от шоколад и мармалад"
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо485
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 170 градуса;

Плоска тава - 2 бр покрити с хартия за печене;

Метална форма резец с диаметър 8 см.

Двата вида брашна (*ако не се разполага с брашно Манитоба, се работи с обикновено бяло брашно) се смесват, разбъркват се.

В купа се изсипва топлото мляко, прибавя се маята и се разбърква, докато се стопи, прибавя се и захарта, разбърква се. Добавя се яйцето, олиото, ванилията, разбива се добре с вилица.

По-малко - шепа, започва да се прибавя брашното, като все още се разбърква с вилица, до момента, в който тестото се оформи грубо и се изсипва върху плот, като се прибавя и по-малко брашно, докато се изчерпа цялото количество.

Измесва се тесто до хубава гладка, еластична топка. Поставя се в леко намаслена купа, като се обръща от всички страни да се намасли, разрязва се на кръст отгоре, покрива се с фолио и се оставя да втаса за около 2 часа.

Втасалото тесто почти не се премесва, разрязва се на две части, една се покрива с фолио да не изсъхва.

Другата част с точилка се разточва на около 1/2 см. Поставя се металната форма или друга и се изрязват кръгове. Остатъка от тестото се прибавя към останалото тесто, то също ще се разточва.

Взима се едно кръгче и леко се разточва в кръгла форма с точилката. С нож на пица се срязва от четирите страни, без да се стига до средата - като цвете, да се образуват венчелистчета.

По средата се поставя кубче млечен шоколад, разбира се, че може и черен - по избор е, и венчелистчетата се затварят към средата през едно, ще се образува малка роза. Оформят се допълнително между дланите и се подреждат в тавата върху хартия за печене.

Така се процедира и с другото тесто, като плънката, която съм ползвала, е от сладко от портокали.

Малките бриоши се оставят да втасат да около 20 мин.

Печете бриош розите (Rose di Pan Brioche al cioccolato e alla marmellata) на 170 градуса за около 15/20 мин

Охладени се напудрят с малко пудра захар.

Източник: Fatto in casa da Benedetta

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар