Ябълков грис щрудел

София В.София В.
Новак
1912963
Ябълков грис щрудел
Снимка: София В.
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Искахте нещо вкусно с кафенцето - ето го перфектното допълнение - Ябълков грис щрудел"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч.
  • грис - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • масло
  • ябълки - 2 кг
  • орехи - 1 ч.ч. счукани
  • бакпулвер - 1
  • ванилия - 2 бр.
  • канела
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, грисът, захарта, ванилията и бакпулверът се смесват добре.

Сместа се разпределя на 3 равни части. Ябълките се обелват, изчистват от семките и настъргват, като към тях се добавят канелата и орехите.

В предварително намазнена с масло тава се разстила равномерно 1/3 от сместа с гриса, после 1/2 от ябълките, върху тях отново смес с грис (2/3) и заливаме с половината от олиото. След това добавяме останалите ябълки и завършваме със сместа от гриса.

Заливаме всичко с останалото олио и заглаждаме нашия сладкиш с грис.

Ябълковият щрудел с грис се пече в предварително загрята на 180°C фурна за около 90 мин. За да се запече отгоре ябълковият сладкиш, последните 20 мин трябва да се пусне вентилаторът на фурната.

Оставя се да изстине и се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: