Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки питки»Питки с цвекло и моцарела

Питки с цвекло и моцарела

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Питки с цвекло и моцарела
Снимка: Станислава Вълкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8
"За смелите експериментатори в кухнята, които искат храната да е хем вкусна, хем полезна, хем радост за очите"

Необходими Продукти

  • цвекло - 100 г
  • брашно - 300 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • суха мая - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • вода - около 150 мл топла
  • моцарела - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се обелва, измива се и се вари в леко подсолена вода до омекване и след това се смила.

Смесете брашното, мая, захарта и солта в купа. Добавете цвеклото и зехтин част от водата.

Замесете, докато текстурата на тестото не стане лепкава. Ако е необходимо, можете да добавите още вода. Сложете тестото в купа и поръсете с малко брашно, покрийте с фолио или кърпа и оставете тестото да се надигне за около час.

След втасване го прехвърлете на плот или повърхност, леко поръсена с брашно.

Разделете на 10 малки топки. Подредете в тава с лист за печене на равно разстояние едно от друго. Преди да втасат, сложете във всяка от малките питки парченце мацарела и продължете процеса.

Покрийте отново, докато хлебчетата удвоят размера си.

Печете питките с цвекло във фурна, предварително загрята до 180°C за около 15 минути, докато придобият златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: