Пълнени чушки с ориз и заешки дреболийки

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
363
36
371
2
16/03/2019
"Не знаете какво значи наистина вкусни пълнени чушки, докато не опитате това предложение с плънка от заешки дреболийки"
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо357
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изтърбушват и се измиват. Почистват се добре от останалите семки. Заешките дреболийки (дробчета, сърца..) се измиват и се оставят да се отцедят.

В тиган с малко олио се запържват заешките дреболийки, като след като си променят цвета, се прибавя ситно нарязаният лук. Като се запържи лукът, се прибавя оризът и доматеното пюре.

Слагат се подправките - сол на вкус (около 1 ч.л.), черен пипер и чубрица. Оставя се още 2-3 мин на котлона, като се разбърква постоянно. Тиганът се снема от котлона.

Чушките се пълнят, като не се натъпкват, за да не остане оризът сбит. Отворът се потапя в брашно, чушките се редят една до друга в тава за печене. С нож се пробождат чушките.

Двете лъжици брашно и червеният пипер се размиват във водата и се заливат чушките. Слага се алуминиево фолио и се пекат в предварително загрята на 250 градуса фурна за 50 минути.

Накрая се маха фолиото и се пекат още минути.

При сервиране по желание могат да се поръсят с нарязан пресен лук или магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар