Начин на приготвяне
Вадим яйцата на стайна температура. Пресяваме брашното. Смесваме брашното, содата и бакпулвера. В купа слагаме 1 бр. цяло яйце и 1 жълтък от второто яйце. Разбиваме ги с миксера много добре.
Прибавяме захарта и ванилията и продължаваме да разбиваме. Добавяме маргарина /с масло/ и пак разбиваме. Добавяме настъргана кора на лимон. Най-накрая слагаме постепенно брашното и объркваме с лъжица или шпатула, докато можем.
Омесваме тестото с ръце. Оформяме го на топка и го слагаме покрито с фолио в хладилника за 30 мин.
Смиламе ядките с машинка. От тестото правим топчета, големи колкото орех всяко. Излизат 40 бр.
За да ни е по-лесно си ги нареждаме в голям съд всички топчетата.
В дълбока чиния си разбиваме белтъка много добре с вилица. В друга дълбока чиния си слагаме смлените ядки.
Взимаме едно топче и потапяме в белтъка, после в смелените ядки. Нареждаме сладките в тава, покрита с хартия за печене и печем в добре загрята предварително фурна на 160°C.
Като станат готови, вадим сладките с орехи и поднасяме с горещо кафе.
Да ви сладко!