Патешки маншони с бял ориз и лук във фурна

18/03/2019
"Бързо, лесно и вкусно - патешки маншони за цялото семейство"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо645
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • патешки маншони - 1 кг
  • лук - 2 глави средни
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • универсална подправка
  • черен пипер
  • ориз - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете патешките маншони от остатъчните перца. Измийте ги и ги сварете в тенджера под налягане до пълна готовност.

Охладете и обезкостете патешките маншони.

Обелете лука и го нарежете на ситно.

Налейте олиото в подходяща тава и сложете лука.

Запечете във фурна до златисто и добавете измития ориз и късчетата патешко месо. Разбъркайте и гответе във фурната до промяна на цвета на ориза.

Налейте топла вода - 1:3 части, овкусете със сол, черен пипер и универсална подправка.

Разбъркайте и гответе до омекване на ориза и извирането на водата и ястието е готово.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар