Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Пелмени»Вкусни галушки с кайма

Вкусни галушки с кайма

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Вкусни галушки с кайма
Снимка: Галя Николова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Не ви трябва да сте чували за галушките, трябва да ги опитате първо, после сами ще поискате да ги приготвите"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • краве масло - 50 г
  • брашно - 200 г + 150 г брашно за омесване
  • грис - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • за плънка
  • кайма - 300 г
  • лук - 1 малка глава
  • сметана - 1 с.л.
  • универсална подправка - за кайма
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме вече обелените картофи. Пасираме ги, добавяме кравето масло и яйцето продължаваме да пасираме.

Смесваме гриса с пресятото брашно и добавяме към картофеното пюре. Объркваме и омесваме на меко тесто. Готовото тесто слагаме в хладилник за 20 мин.

В купа сипваме смяния лук, каймата, солта, сметаната и подправката за кайма. Объркваме.

Картофеното тесто разделяме на равни части, по 50 г и разточваме в кръг.

Слагаме по средата 1 с.л. от каймата и затваряме, оформяме кюфте.

В тенджера с подсолена вода варим галушките за 10 мин.

Готовите галушки сервираме с чеснов сос или залети с запържен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: