Шоколадова глазура

20/03/2019
"И ако ще правите торта с шоколадова глазура, първо вижте как се прави най-хубавата шоколадова глазура"
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 459
  • Преглеждания за месеца113
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • сладкарска сметана - 100 мл
  • шоколад - 130 г
  • краве масло - 20 г
  • вода - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете сметаната в касерола. Включете котлона и изчакайте да заври.

Махнете и добавете кравето масло на кубчета. Разбъркайте и сложете шоколада, който предварително сте начупили. Разбъркайте с дървена лъжица до пълното му усвояване.

Правете всичко бързо, докато сместа е топла и успеете да разтопите шоколада напълно.

След като всичко е разтопено, добавете водата. Тайната е, че шоколадовата глазура остава гладък след нанасяне върху торти, кексове, пасти и т.н.

Оставете шоколадова глазура леко да се охлади и вашата глазура е готова за ползване.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар