Чудна бурания от кисело зеле, ориз и гъби

20/03/2019
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор6772338681
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо252
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 4 ч.ч. бяло
  • кисело зеле - 1 ч.ч., червено
  • кафяв ориз - 1 ч.ч., сварен
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 10 бр., средни
  • праз –3 стръка, средна дебелина
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л., равна
  • зелев сок - 1 к.ч.
  • растителна мазнина - 5 с.л.
  • халапеньо - 3 с.л. туршия, за порция
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • рогата мерудия - 2 стръка, изсушена (сминдух)
  • лют червен пипер - за поръсване
  • пълнозърнести брускети
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В нагорещена растителна мазнина сотираме нарязаните на шайби праз лук и моркови.

Посоляваме ги и след като омекнат, прибавяме червения пипер, резените гъби и киселото зеле.

Различните цветове в ястието внасят настроение и радват всички сетива.

Добавяме зелевия сок и малко вода. Овкусяваме с черен пипер, бахар и стръкче мерудия.

Поставяме капака и оставяме ястието да къкри на слаб котлон.

Накиснатия ориз сваряваме във вода в съотношение 1:2, като го подправяме със сол и черен пипер.

След като зелето омекне, прибавяме към него овкусения ориз и ако е необходимо, прибавяме още малко гореща вода.

Сервираме постната зелева бурания топла, като я гарнираме с лъжица туршия от халаненьо и част от пикантната ѝ марината.

Поръсваме буранията с лют пипер. Комбинираме ястието с препечени пълнозърнасти брускети.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар