Начин на приготвяне
Чушките се почистват и се надупкват с вилица на няколко места. В тиган се слага олиото, когато загрее се добавя нарязаният лук и се запържва.
След това се добавя зеленият лук, морковът и чушка също нарязани. След като поомекнат зеленчуците се добавя изчистеният и измит ориз.
Запържва се и той и се добавя червеният пипер. След това се добавят доматите и чаша вода да поври оризът.
След като водата е извряла оризът се овкусява според вкуса ни със сол, черен пипер, чубрица и магданоз. Така приготвеният ориз е готов да напълним чушките с него.
Пълним ги една по една с лъжичка, докато сместа свърши. Пълнените чушки се покриват с вода и малко олио отгоре им.
Слагат се в предварително загрята фурната, докато се запекат. След като са готови си приготвяме заливката.
Тя се приготвя като разбием 3 яйца и добавим половин кофичка кисело мляко към тях и сол. Разбитата смес се залива върху чушките и се дозапичат, докато яйцата са готови. Да Ви е сладко!