Бадемова торта без брашно

25/03/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо888
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме бадемите в купа. Добавяме белтъците, захарта, нишестето, какаото и бакпулвера. Започваме с пасатор да пасираме и бъркаме продуктите до получаване на хомогенна смес.

От нея изпичаме 3 блата на 180 градуса за по около 20 минути всеки. Добре е да ползваме намаслена хартия за печене. Оставяме ги да се охладят.

За крема разбиваме жълтъците със захарта. Кипваме млякото на котлона, добавяме ванилията и изсипваме разбитите жълтъци. Намаляваме температурата и варим при непрекъснато бъркане до сгъстяване на крема.

Оставяме го да се охлади за 1-2 минути и начупваме вътре белия шоколад.

След като кремът изстине малко, но е още топъл, добавяме в него какаовото масло и разбиваме с миксер до пухкава смес.

Сглобяваме тортата, като редуваме блат-крем. Най-отгоре и отстрани намазваме бадемовата торта с крем и настъргваме шоколад.

Прибираме бадемовата торта без брашно за 24 часа в хладилника да се стегне.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар