Торта Сахер с еспресо крем

25/03/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър3465
"Торта за онези, които знаят как да се наслаждават на всеки миг от живота"
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 753
  • Преглеждания за месеца1174
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • яйца - 7 бр.
  • масло - 150 г
  • пудра захар - 125 г
  • натурален шоколад - 200 г
  • захар - 125 г
  • брашно - 150 г
  • кайсиево сладко - 200 г
  • уиски - 50 мл
  • За еспресо кремa
  • масло - 125 г
  • пудра захар - 250 г
  • кафе - 50 мл
  • какао - 1 с.л. на прах
  • За глазурата
  • натурален шоколад - 200 г
  • захар - 250 г
  • вода - 150 мл
  • какао - 2 с.л. на прах
  • За декориране
  • малини - 100 г
  • шоколад - 50 г
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците от белтъците на яйцата в две отделни купи. Разбийте белтъците с щипка сол с помощта на миксер. Добавете поетапно захарта по време на разбиването, докато получите белтъчен сняг с твърди връхчета.

Разтопете натуралния шоколад и го охладете напълно.

Разбийте жълтъците с пудрата захар до пухкав крем. Добавете мекото масло и разбийте отново. Обединете внимателно с разбитите белтъци, като разбърквате с шпатула. Добавете шоколада и разбъркайте отново.

Започнете да добавяте брашното поетапно. Прехвърлете сместа в ринг за торти и изпечете на 180°C за 25 минути.

За какаовия маслен крем разбийте мекото масло с пудрата захар до получаване на пухкав крем. Добавете чаена чаша кафе еспресо и какаото на прах. Отделете семенцата на шушулка ванилия и прибавете и тях, разбийте отново и приберете крема в хладилника за половин час.

Пригответе сместа за сиропиране на блатовете, като смесите кайсиевото сладко с уискито в касерола на котлона. Когато сладкото се затопли и поразреди, свалете от котлона.

За шоколадовата глазура смесете в съд на котлона захарта и водата. Долавете какаото, разбъркайте и оставете захарта да се разтопи. Добавете черния шоколад, начупен на парчета, и бъркайте, докато до получаване на гъста и гладка смес. Свалете съда от котлона и охладете глазурата за кратко.

Разрежете блата за тортата на две еднакви части. Сиропирайте с кайсиевото сладко, разпределете 2/3 от масления крем и поставете втория блат. Сиропирайте и него и покрийте с останалия какаов крем. Намажете и страните на тортата Сахер.

Приберете тортата за половин час в хладилника, преди да глазирате.

Поставете тортата Сахер в тавичка върху решетка и залейте обилно с шоколадовата глазура. Приберете повторно в хладилника, за да стегне глазурата. Гарнирайте тортата с пресни малини и настърган шоколад.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар