Торта Сахер с еспресо крем

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
25/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Торта за онези, които знаят как да се наслаждават на всеки миг от живота"

Необходими Продукти

  • яйца - 7 бр.
  • масло - 150 г
  • пудра захар - 125 г
  • натурален шоколад - 200 г
  • захар - 125 г
  • брашно - 150 г
  • кайсиево сладко - 200 г
  • уиски - 50 мл
  • За еспресо кремa
  • масло - 125 г
  • пудра захар - 250 г
  • кафе - 50 мл
  • какао - 1 с.л. на прах
  • За глазурата
  • натурален шоколад - 200 г
  • захар - 250 г
  • вода - 150 мл
  • какао - 2 с.л. на прах
  • За декориране
  • малини - 100 г
  • шоколад - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците от белтъците на яйцата в две отделни купи. Разбийте белтъците с щипка сол с помощта на миксер. Добавете поетапно захарта по време на разбиването, докато получите белтъчен сняг с твърди връхчета.

Разтопете натуралния шоколад и го охладете напълно.

Разбийте жълтъците с пудрата захар до пухкав крем. Добавете мекото масло и разбийте отново.

Обединете внимателно с разбитите белтъци, като разбърквате с шпатула. Добавете шоколада и разбъркайте отново.

Започнете да добавяте брашното поетапно. Прехвърлете сместа в ринг за торти и изпечете на 180°C за 25 минути.

За какаовия маслен крем разбийте мекото масло с пудрата захар до получаване на пухкав крем.

Добавете чаена чаша кафе еспресо и какаото на прах. Отделете семенцата на шушулка ванилия и прибавете и тях, разбийте отново и приберете крема в хладилника за половин час.

Пригответе сместа за сиропиране на блатовете, като смесите кайсиевото сладко с уискито в касерола на котлона. Когато сладкото се затопли и поразреди, свалете от котлона.

За шоколадовата глазура смесете в съд на котлона захарта и водата. Долавете какаото, разбъркайте и оставете захарта да се разтопи. Добавете черния шоколад, начупен на парчета, и бъркайте, докато до получаване на гъста и гладка смес. Свалете съда от котлона и охладете глазурата за кратко.

Разрежете блата за тортата на две еднакви части. Сиропирайте с кайсиевото сладко, разпределете 2/3 от масления крем и поставете втория блат. Сиропирайте и него и покрийте с останалия какаов крем. Намажете и страните на тортата Сахер.

Приберете шоколадовата торта за половин час в хладилника, преди да глазирате.

Поставете тортата Сахер в тавичка върху решетка и залейте обилно с шоколадовата глазура. Приберете повторно в хладилника, за да стегне глазурата.

Гарнирайте тортата с пресни малини и настърган шоколад.

Тортата Сахер с еспресо крем е чудна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: