Gotvach.bg»Рецепти»Пържени Спагети»Пържени спагети със соеви хапки в индийски стил

Пържени спагети със соеви хапки в индийски стил

Пържени спагети със соеви хапки в индийски стил
Снимка: Илиана Първанова
1 / 7
25/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Пикантни спагети с уникален аромат, които ще ви накарат да се размечтаете за екзотични пътешествия"

Необходими Продукти

  • спагети - 300 г фини, номер 10
  • соеви хапки - 70 г или 1 шепа
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • вода - около 1.2 л
  • хималайска сол - 1.5 ч.л. фина
  • шарлан - 2 с.л.
  • кимион - 2 ч.л. равни
  • чубрица - 3 ч.л. равни
  • куркума - 2 ч.л. равни
  • къри - 1 с.л. равна, мадрас
  • черен пипер - 1/3 ч.л. млян
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кориандър - 1 щипка
  • джинджифил -   пожелание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във вряща вода сваряваме спагетите заедно със соевите хапки, половин чаена лъжичка хималайска сол и половин супена лъжица шарлан. Докато се варят, приготвяме зеленчуците.

Обелваме и нарязваме чесъна, лука и морковите и ги сипваме в тиган с шарлан в същата последователност. Захлупваме тигана с капак. След като зеленчуците омекнат, добавяме подправките - хималайска сол, чубрица, черен смлян пипер, червен пипер, както и индийските подправки - кимион, куркума, мадраско къри, кориандър и джинджифил на прах.

Разбъркваме и оставяме съставките да се опознаят.

Изцеждаме сварените спагети със соевите хапки в гевгир от водата и прибавяме в тигана. Ако се налага добавяме още мазнина. Хубаво и равномерно разбъркваме спагетите със зеленчуците с помощта на две бъркалки, така че да не остават светли спагети, а навсякъде да се овкуси със зеленчуковата плънка. След няколко минути са готови!

Поднасяме пържените спагети задължително топли!

Сочни и необикновено вкусни пържени спагети със соеви хапки, зеленчуци и ароматни подправки в индийски стил!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: