Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Вегетариански спагети със соеви хапки и сос с киселец

Вегетариански спагети със соеви хапки и сос с киселец

Вегетариански спагети със соеви хапки и сос с киселец
Снимка: Илиана Първанова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"И ако някога сте се чудели какви спагети хапват вегетарианците, веднага ви издаваме - най-вкусните"

Необходими Продукти

  • За пастата
  • спагети - 300 г № 10
  • соеви хапки - 70 - 100 г
  • хималайска сол - 1 равна ч.л. фина
  • шарлан - 1 с.л.
  • кориандър - 1 щипка
  • вода
  • За соса
  • киселец - 15 листа
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • яйца - 1 бр.
  • джоджен - 1 ч.л., сушен стрит
  • чубрица - 1 щипка, сушена
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • шарлан - 1 с.л.
  • вода - 400 - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме в две отделни тенджерки спагетите и соса.

Пастата:

Във врящата вода сипваме солта и мазнината. Добавяме соевите хапки, щипка кориандър и след малко прибавяме и спагетите, които счупваме на две. Варим до готовност, като често разбъркаме с права дървена бъркалка.

Соса:

Кипваме водичка с хималайска сол и шарлан. Сипваме морковите, които предварително сме рендосали на фини лентички с белачката, лука и киселеца, които нарязваме на ситно и картофа, вече рендосан на най-финото ренде, с което го превръщаме в кашичка / нишесте.

След 7-8 минути прибавяме 1 чукнато яйце, бъркайки с виличка, за да се получат малките бели яйчени парченца. Овкусяваме със сушените и стрити джоджен и чубрица, 1 богата щипка черен пипер и малко сол, ако е необходимо. Разбъркваме и варим без капак до готовност.

В красива дълбока чиния или блюдо сипваме отцедените спагети със соеви хапки и отгоре заливаме със зеленчуковия сос от киселец!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: