Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли с броколи и топено сирене

Пилешки пържоли с броколи и топено сирене

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Пилешки пържоли с броколи и топено сирене
Снимка: Албена Асенова
3 / 4
29/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Най-вкусни стават пилешките пържоли, когато ги приготвим ние, и то точно по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 5 бр. от бутчета
  • сол
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • броколи - 350 г
  • топено сирене - 100 г
  • сметана - 200 мл за готвене
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките пържоли (без кожа) се овкусяват със сол, черен пипер и куркума.

Поставят се в тавичка с малко мазнина и се пекат, като по време на печенето се обръщат.

Докато се пекат, броколите се разделят на розички и потапят във вряща вода, а след това веднага в студена.

Щом се зачервят леко пържолите от пилешки бутчета от другата страна, се прибавят изцедените броколи и нарязаното на колелца топено сирене.

Налива се сметаната, поръсва се малко сол и ястието се връща за допичане във фурната.

Пилешкото с броколи се пече на 200 градуса за около един час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лилс1895
Лилс1895
вместо пържоли от пилешко бутче дали ще стане с пилешко филе ?
31.10.2019 10:13