Гръцка баклава (от семейната тетрадка)

АнонименАнонименНовак4
27/03/2019
"Въпросът не е можете ли да приготвите гръцка баклава, а можете ли да НЕ изядете цялата тава гръцка баклава"
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 053
  • Преглеждания за месеца2803
  • Преглеждания за седмицата75
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • канела - 1 ч.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • кори за баклава - 1 пакет /стандартен/
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч. счукани
  • ванилия - 1 прахче / по желание
  • краве масло - 1 голям пакет и 1/2 от едно малко пакетче
  • за сиропа
  • захар - 3 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се с миксер яйцата, захарта, олиото, брашното и към тях се добавят бакпулверът и канелата.

Нареждат се половината от корите в по-дълбока тава. След това отгоре се изсипва разбитата смес. Покрива се с останалите кори от пакета.

Нарязва се на парчета като баклава и се залива с разтопеното масло. Пече се в умерена фурна до зачервяване.

Сиропът се вари само докато кипне. Принципно, когато се залива баклавата, единият продукт трябва да е топъл, а другият - студен.

Най-добри резултати се получават, когато гръцката баклава се остави да престои една нощ, преди да се залее със сиропа.

Да Ви е сладко!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар