Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на тиган»Лапад с ориз и кисело мляко

Лапад с ориз и кисело мляко

Лапад с ориз и кисело мляко
Снимка: Илиана Първанова
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Ненатоварващо стомаха и много свежо ястие - пролетен лапад с ориз и кисело мляко"

Необходими Продукти

  • ориз - 2 ч.ч.
  • лапад - 3 - 4 шепи нарязан, пресен / около 20 листа
  • вода - 4 ч.ч.
  • шарлан - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • хималайска сол - 2 ч.л. фина
  • кисело мляко - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме прясно набрания лапад, махаме му дръжките и го нарязваме на тънки лентички.

Прибавяме го към предварително измития няколко пъти ориз и заедно с шарлана, хималайската  фина сол и черния пипер ги разбъркваме хубаво.

Наливаме водата и слагаме да се вари в оризоварка за около половин час.

Може да сварим и на котлона, но тогава във врящата вода прибавяме подготвените продукти и в последствие е възможно да се наложи да се добави още водичка.

Готовия ориз с лапад поднасяме разбъркано с кисело мляко.

Невероятно вкусно пролетно ястие с лапад и освежаващо млечен вкус от киселото мляко!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: