Начин на приготвяне
Измийте, почистете и нарежете спанака, пресния чесън и лука. Запържете ги до омекване в олиото и отцедете от мазнината, запазвайки я.
Разбийте яйцата леко, не трябва да стават на пяна. Щом спаначената смес леко поизстине, сипете я при яйцата, посолете и разбъркайте.
Загрейте тиган с незалепващо покритие на умерен огън с малко от мазнината (1-2 с.л.) Сипете сместа за тортилята и заравнете.
Печете до побеляване на краищата (около 5 минути) и обърнете с бързо движение върху плосък капак или чиния с по-голям диаметър от този на тигана. Приплъзнете обратно тортилята в него и върнете на огъня за 2-3 минути, за да се запече и от другата страна.
Готовата пролетна тортиля поднесете топла или изстинала, еднакво вкусна е.
Добър апетит!
Коментари