Пролетна тортиля със спанак и пресен чесън

27/03/2019
"Пролетта е любимият ни сезон, който почитаме, като често-често си хапваме Пролетна тортиля със спанак и пресен чесън"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 739
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • спанак - 200 г
  • пресен чесън - 3 - 4 стръка
  • пресен лук - 2 стръка
  • сол - 2 щипки или на вкус
  • яйца - 4 бр. L/XL
  • олио - 30 - 40 мл
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

1. Измийте, почистете и нарежете спанака, пресния чесън и лука. Запържете ги до омекване в олиото и отцедете от мазнината, запазвайки я.

2. Разбийте яйцата леко, не трябва да стават на пяна. Щом спаначената смес леко поизстине, сипете я при яйцата, посолете и разбъркайте.

3. Загрейте тиган с незалепващо покритие на умерен огън с малко от мазнината (1-2 с.л.) Сипете сместа за тортилята и заравнете.

4. Печете до побеляване на краищата (около 5 минути) и обърнете с бързо движение върху плосък капак или чиния с по-голям диаметър от този на тигана. Приплъзнете обратно тортилята в него и върнете на огъня за 2-3 минути, за да се запече и от другата страна.

5. Готовата пролетна тортиля поднесете топла или изстинала, еднакво вкусна е.

Добър апетит!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Сергей Анчев
Сергей Анчев
23.05.2019 10:52
Много хубаво ястие. Чиста, добре премерена рецепта. Испанците слагат и доста кориандър.
0
0