Бутер охлювчета с лапад

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф67876121525
30/03/2019
"Свежо предложение с бутертесто и свеж лапад, от което още днес ще се възползваме"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 098
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • бутертесто - 275 г
  • лапад - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • сирене - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се почиства, измива и попарва във вряща вода за около 2-3 минути. Изважда се, отцежда се и нарязва на ситно.

В купа се разбива едно яйце. Към него се прибавя натрошено сирене и накълцания спанак.

Охладеният лист бутертесто се разстила върху работния плот или маса.

Яйчената смес се разнася равномерно по повърхността на тестото, след което се навива на руло. Слага се за около половин час в хладилик, за да се стегне тестото, след което се нарязва с помощта на остър нож на шайби.

Нарязаните бутер рулца се подреждат в тава с хартия за печене и поставят в загрята на 200 градуса фурна да се пекат бутерките, докато порозовеят.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар