Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Запеканки»Млечна запеканка с картофи, лапад и праз

Млечна запеканка с картофи, лапад и праз

Млечна запеканка с картофи, лапад и праз
Снимка: Илиана Първанова
2 / 12
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Ще приготвим набързо и после всички ще хапнем с апетит, защото всеки заслужава да опита тази вкусна Млечна запеканка с картофи, лапад и праз"

Необходими Продукти

  • картофи - 20 с.л. сварени на кубченца
  • лапад - 15 листа
  • праз - 1 цял стрък
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • хималайска сол -   1 ч.л.
  • чубрица - 2 щипки
  • босилек -   1 щипка сушен стрит
  • черен пипер -   3 щипки смлян
  • шарлан - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, обелваме картофите, нарязваме ги ситни кубченца и ги сваряваме в тенджера с ветрило (кошница) за готвене на пара.

Листата на лапада измиваме, нарязваме и попарваме с гореща вода, докато омекнат. След това ги изцеждаме.

В дълбока купа разбъркваме яйцата с телена бъркалка. Към тях добавяме киселото мляко, попарените лападови листа, на ситно нарязания праз (и бялата част и перцата) и подправките - чубрицата, сушения стрит босилек, хималайската сол, черния смлян пипер и шарлана.

Разбъркваме хубаво и прибавяме картофите. Сместа разстиламе в предварително намазнена правоъгълна тавичка и заглаждаме повърхността.

Слагаме да се пече на 200 градуса за 45 минути. Готово изпечена - нарязваме на 6 квадратни парчета и поднасяме още топла.

Невероятна вегетарианска млечна запеканка с картофи, лапад и праз!

Ароматна и зашеметяващо вкусна! Картофена запеканка, подходяща за един чудесен обяд, поднесена с млечна салата или зеленчуков сос разядка!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: