Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Курбан чорба»Богата Курбан чорба с пилешко и свинско

Богата Курбан чорба с пилешко и свинско

Богата Курбан чорба с пилешко и свинско
Снимка: Христо Славейков
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 350 г
  • свинско месо - 150 г /прошарено/
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • праз - 1/2 стрък бяла част
  • червени чушки - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • ориз - 100 г
  • картофи - 3 бр. средни
  • целина - 1 стрък /или 2 щипки сушени листа/
  • джоджен - 1 стрък /или 1 щипка сушени листа/
  • девесил - 1 стрък /или 1 щипка сушени листа/
  • пресен чесън - 1 стрък /или 2 скилидки/
  • олио - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на средно големи парчета и слагаме в тенджера да се вари, а след като отпеним бульона, вадим месото, прецеждаме бульона през цедка, връщаме месото и продължаваме да го варим.

В тиган загряваме олио и задушаваме за 10 мин нарязаните лук, праз и моркови с 1-2 чаши вода. Добавяме в тенджерата с врящото месо. Посоляваме малко.

След сваряването на месото го вадим, обезкостяваме и накъсваме. Връщаме обратно в тенджерата заедно с нарязани на дребно картофи, чушка, домати, чесън, целина и зелени подправки /без магданоза/.

Добавя се гореща вода, колкото е необходимо, когато заври отново, добавяме ориза и се вари още 30 минути.

10 минути преди да свалим тенджерата от котлона, добавяме черния пипер и сол, ако е необходимо.

Яйцето се разбива и се изсипва бавно с непрекъснато бъркане през цедка или гевгир, за да стане на конци. Аз използвам гивгир.

Сваляме тенджерата от котлона и поръсваме с пресен магданоз курбан чорбата.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
С пилешко месо и агнешки чревца също става прекрасно!
10.05.2020 21:50