Начин на приготвяне
Нарязваме месото на средно големи парчета и слагаме в тенджера да се вари, а след като отпеним бульона, вадим месото, прецеждаме бульона през цедка, връщаме месото и продължаваме да го варим.
В тиган загряваме олио и задушаваме за 10 мин нарязаните лук, праз и моркови с 1-2 чаши вода. Добавяме в тенджерата с врящото месо. Посоляваме малко.
След сваряването на месото го вадим, обезкостяваме и накъсваме. Връщаме обратно в тенджерата заедно с нарязани на дребно картофи, чушка, домати, чесън, целина и зелени подправки /без магданоза/.
Добавя се гореща вода, колкото е необходимо, когато заври отново, добавяме ориза и се вари още 30 минути.
10 минути преди да свалим тенджерата от котлона, добавяме черния пипер и сол, ако е необходимо.
Яйцето се разбива и се изсипва бавно с непрекъснато бъркане през цедка или гевгир, за да стане на конци. Аз използвам гивгир.
Сваляме тенджерата от котлона и поръсваме с пресен магданоз курбан чорбата.
Приятен апетит!
Коментари