Пържен тестен десерт (Клюкарки)

01/04/2019
"Колкото повече говорят за него, толкова повече им се иска да ви попитат за рецептата за този десерт Клюкарки"
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо952
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • брашно - 1.5 кг
  • захар - 100 г кристална
  • яйца - 2 бр. цели
  • жълтъци - 4 бр.
  • мляко - 300 мл прясно
  • вермут - 150 мл или коняк
  • олио - 150 мл или мас
  • За пърженето
  • олио - 1 ч.ч.
  • За поръсване
  • захар - 1 к.ч. пудра
  • ванилия - прахче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, захарта, целите яйца, жълтъците, млякото, вермута и олиото омесете тесто, разточете го на тънка кора, от която изрежете ленти с ширина 2-3 см, като всяка лента цепнете в средата и единия ѝ край промушете през цепката,

Така приготвените сладки клюкарки изпържете в сгорещеното олио.

След като извадите пържените сладки, докато са още топли, ги поръсете с пудрата захар, смесена с ванилията.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Величка Щърбанова
Много са вкусни! И аз ги правя по описаната рецепта! Само дето не бях чувала, че ги наричат клюкарки! :) :) :)
1
0