Приказни сарми от лапад с киноа

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
801
4k
4k
1k
4
02/04/2019
"Любов и търпение да добавите към рецептата и резултатът ще е великолепен всеки път, когато приготвяте Приказни сарми от лапад с киноа"
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 299
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • киноа - 1 к.ч.
  • праз - 1 стрък
  • вода - 2 к.ч.
  • хималайска сол - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • кориандър - 1 щипка
  • лапад - 15 листа, големи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изключително нежна комбинация на крехките лападови листа обгърнали фините зрънца киноа! Пролетна нежност в хармония! Киноа - храната на древните индианци!

Сваряваме киноата във врящата подсолена вода с хималайска сол. След 10 минути прибавяме на ситно нарязания праз и овкусяваме с черен пипер и смлян кориандър. Разбъркваме и варим до готовност още около 10 минути.

През това време измиваме прясно набраните свежи листа лапад/лопуш от градината, отрязваме дръжките им и ги попарваме цели с гореща вода, колкото да ги покрие.

Дръпваме киноата от котлона, разбъркваме, за да изстине и след 5 минути започваме да завиваме сармичките.

Вече готово увитите 15-тина сармички подреждаме в тенджерка с вряща вода върху ветрило (кошница за готвене на пара).

След 5 минути крехките сарми са Готови!

Поднасяме лападовите сарми по желание с млечен сос или млечна салата, в които топим вкусните сармички!

Топящи се в устата здравословни и диетични сарми с лапад/ сармички без капка мазнина, полезна зеленина и вълшебни зрънца киноа!

Чудно Вкусно!

Традиционен български гювеч с капак 5л
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
21.99 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар