Печена сьомга върху пюре от коприва

04/04/2019
Сергей Анчев
отСергей АнчевПомощник Готвач174383311
"Семпла, изчистена, изискана и най-важното - вкусна печена сьомга, за каквато може само да си мечтае човек"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо246
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата и нарязаните лук, лапад и чушлета се варят 5 мин. в подсолена вода. На четвъртата минута се добавя нарязаният девесил. Всичко се отцежда и поставя в блендера.

Добавят се сокът на двата лимона, зехтинът и настърганата кора на единия лимон. Прави се пюре.

Парчетата сьомга се осоляват и поръсват с малко чесън на прах. Изпичат се на силно загрята скара или барбекю по 1 мин. от двете страни.

Сервират се върху пюрето с по няколко капки сос табаско и чаша добре изстудено шардоне.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар