Лопушник от тефтера на баба

05/04/2019
Биляна Владова
отБиляна ВладоваИноватор1964162533
"Всеки път, когато приготвяме този лопушник, благодарим на баба за хубавата рецепта, всеки"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо751
  • Преглеждания за месеца311
  • Преглеждания за седмицата100
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме лопуша от дръжките. Нарязване го на дребно. След това измиваме и нарязваме на ситно зеления лук и копъра. В тиган капваме малко олио да загрее.

Щом е готово слагаме в тигана нарязаните лопуш, зелен лук и копър. Запържваме ги. Отнемане тигана от котлона поръчваме с малко черен пипер и натрошаваме сиренето. Разбъркваме всичко.

Намазваме тава за печене в олио и в нея подреждаме половината пакет кори за баница, като всяка една намачкваме леко. Върху тях изсипваме получената смес и след това подреждаме остатъка от корите.

С нож за пица нарязваме полуготовият лопушник. В процепите капваме по малко олио.

В дълбока купа разбиваме яйцата.

Смесваме киселото мляко и содата бикарбонат, щом започне да кипи ги изливаме при яйцата. Отново разбиваме.

Накрая наливаме 1 ч. ч. хладка вода. Разбърквате и с тази смес завиваме лопушника. Печем в загряна на 200 градуса фурна до готовност.

Изваждане от фурната и покриваме с кърпа за 15-20 минути за да си " обиколи" нивката.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар