Телешки гювеч по манастирски Телешки гювеч по манастирски - Рецепта | Gotvach.bg

Телешки гювеч по манастирски

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
326
49
67
24/04/2013
"Да им се неначуди човек какви вкусотии приготвят монасите по манастирите!"
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо20 560
  • Преглеждания за месеца218
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Гювеч

Начин на приготвяне

Обезкостеното, измито и почистено месо се нарязва на парчета и се задушава в сгорещеното олио и малко вода.

Последователно се прибавят ситно нарязаният лук, солта и червеният пипер.

Отделно, почистените и нарязани гъби се задушават в кравето масло и малко вода, заедно с ориза, маслините /с премахнати костилки/ и обелените и ситно нарязани домати.

Прибавят се към месото и след разбъркване на сместа се изсипва в намазана с мазнина тавичка, залива се с 250 мл телешки бульон.

Пече се в умерена фурна до готовност. Преди сервиране порциите се поръсват със ситно нарязания магданоз, зелен лук и смления черен пипер.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Йорданка Тасева
хубава рецепта,вкусно ястие
0
0
София
София
11.03.2015 18:18
Харесва ми
0
0
Невена
Невена
01.07.2013 13:20
Страхотна рецепта!!! Изключитено вкусна! Поздравления!
1
1