Лимонови бисквити (Limonissimo)

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Лимонови бисквити (Limonissimo)
Снимка: marcheva14
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
25
"С лек аромат на лимон и вкус, който ще ви накара непременно да си вземете още една Лимонова бисквитка"

Необходими Продукти

  • брашно - 150 г 00
  • картофено нишесте - 150 г
  • пудра захар - 100 г
  • масло - 180 г стайна температура
  • яйца - 3 бр. твърдо сварени
  • лимонова ампула - 1/2 бр.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • лимонова кора - настъргана кора от 1 лимон
  • сол - 1 щипка
  • белтъци - за намазване
  • перлена захар - за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса;

Плоска тава покрита с хартия за печене.

Яйцата се сваряват за 10 мин. Обелват се и се изважда жълтъкът. Оставя се настрана.

В голяма купа се изсипва брашното, картофеното нишесте, солта и пудрата захар.

Разбъркват се с телена бъркалка. Добавя се аромат лимон, настърганата кора от лимон и куркумата. В тази рецепта куркумата се използва само за да придаде на тестото интензивен жълт цвят, така че тази подправка е по избор (аз не съм добавяла куркума).

Всичко добре се разбърква и се оставя настрана.

Твърдо сварените жълтъци се минават през цедка, с помощта на шпатула или пръстите на ръката, трябва да паднат в купата като пухкава смес. Добавят се към брашнената смес, разбърква се и се прибавя маслото на кубчета.

Първоначално разбъркването става с вилица, а след това с ръка. Омесва се гладко и хомогенно тесто, което е меко и приятно на допир. Поставя се във фолио и се оставя в хладилник за 30 мин.

Охладеното тесто се разделя на две, за удобство, а другата част отново се поставя в хладилник. Разточва се , може между две хартии за печене или върху малко брашно, като и точилката се набрашнява, до средна дебелина около 4 мм.

Изрязват се бисквити с шаблон или с чаша около 5-6 см диаметър. Подреждат се в тавата покрита с хартия за печене с малко разстояние една от друга. Намазват се с белтък и се посипват с перлена захар.

Изрезките от тестото се прибавят към второто охладено тесто, отново се разточва и изрязват бисквити, и така докато свърши тестото.

Пече се на 180 градуса за около 13-15 мин трябва да останат бели.

Охлаждат се в тавата, докато стегнат, защото това е маслено тесто и трябва да се охлади преди да се извадят върху решетка.

Лимоновите бисквити (Limonissimo) са готови.

Източник: Fatto in casa da Benedetta

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: