Леща с картофи

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Леща с картофи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4-5
"Ако имаше състезание за най-вкусна селска манджа, това определено щеше да бъде сред фаворитите"

Необходими Продукти

  • леща - 350 г
  • картофи - 250 г
  • домати - 100 г
  • лук - 60 г
  • целина - 40 г
  • моркови - 60 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената леща се изсипва в тенджера и се залива със студена вода и се вари на слаб огън.

Отделно в сгорещено олио с малко вода се задушава ситно нарязаният лук до златисто оцветяване. Към него се прибавят нарязаните моркови и целина.

Когато поомекнат, се прибавят сварената леща, счуканият чесън, нарязаните картофи, настърганите домати, солта и черният пипер.

След разбъркване сместа се изсипва в намазана с олио тавичка и се пече в умерена фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
42
32
20
10
Дай твоята оценка: