Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Задушен подлучен спанак с поширани яйца

Задушен подлучен спанак с поширани яйца

Задушен подлучен спанак с поширани яйца1 / 2
08/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ето ви едно гурме предложение със спанак и яйца, достойно за кухнята на изискан ресторант"

Необходими Продукти

  • спанак - 2 кг
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • яйца - 8 бр.
  • масло - 50 г краве
  • оцет - 1 с.л. ябълков
  • черен пипер - на вкус
  • сол - 3 ч.л. едра
  • За гарнитурата
  • картофи
  • гъби
  • краве масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете спанака, махнете му дръжките, пуснете го във вряща вода с 2 ч.л. сол и след като водата заври, го бланширайте 5 мин.

Отцедете бланширания спанак, натопете го в студена вода, като ако е необходимо добавете към нея ледчета, за да преустановите варенето и така спанака ще запази зеления си цвят.

Изстискайте го с ръка, за да не остане вода и го оставете настрана.

Счупете яйцата в чиния и ги пускайте едно по едно в съд с два литра вряща вода с оцета, след 4 минути ги извадете с решетъчна лъжица и им изрежете „брадите“, за да имат хубава форма.

В съд разтопете маслото, изсипете спанака и счукания чесън, задушавайте 5 мин., като бъркате с дървена лъжица, посолете и поръсете с черен пипер.

Разпределете горещия задушен спанак в 4 чинии, подредете отгоре по 2 яйца в порция и поднесете със задушени в масло гъби и картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: