Начин на приготвяне
В малка тенджера, пълна до половината с вода, сипваме 2 ч.л. сол и 1 с.л. оцет. Всяко яйце се чупи първо в чашка. Когато водата заври, разбъркваме с вилица, да се получи като водовъртеж, и в средата сипваме яйцето.
Така се пускат и останалите яйца във врящата вода. Когато белтъкът побелее, се дръпва от котлона, захлупваме с капак за 3 минути и изваждаме яйцата с решетъчна лъжица, а после се поставят в купа със студена вода.
Обелват се картофи и се нарязват на парчета, сваряваме до готовност и отцеждаме добре. С вилица се намачкват на едро и смесваме с настъргано сирене, копър и нарязан магданоз.
Овкусява се с малко сол и черен пипер. В масло и олио се запържва нарязан ситно лук, добавя се нарязан ситно спанак, може и размразен, и сваляме от котлона.
Смесват се картофите със спанака и се разбърква с вилица. В тавичка, намазана с олио, сипваме и заглаждаме отгоре сместа.
С лъжица се оформят 3 гнезда и поставяме поширани яйца, а отгоре поръсваме с кашкавал. Печем в загрята фурна на 180 градуса, докато се разтопи и стане златист. Изважда се и нарязваме на 3 порции.