Начин на приготвяне
Замесете тестото от пресятото брашно, разтворената в топличка вода мая + щипка захар, малко сол, като добавяте по малко водичка, докато се заформи гладко тесто.
Разделете го на 12 топки, които се разточват на кръгчета. 6 от тях се намазват обилно с масло, подреждат се едно върху друго и се разточват на кора, която се слага в намазнена тава.
Разбъркайте натрошеното сирене с трите яйца и разпределете върху кората. отгоре се покрива с втора кора, приготвена по същия начин от останалите 6 питки.
Оставете да втаса и намажете с четвъртото яйце. Сложете Брациговската пита да се изпече в умерено загряна фурна до готовност.
Коментари
готвянето й.
Може да направите плънката от праз 4-5 стръка, задушен в 1 ч ч мазнина