Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена питка»Брациговска пита

Брациговска пита

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Брациговска пита1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • брашно - 750 г
  • мая - 10 г (1 ч.л.)
  • яйца - 4 бр. (3 за плънка + 1 за намазване)
  • сирене - 150 г натрошено
  • масло - 250 г краве
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тестото от пресятото брашно, разтворената в топличка вода мая + щипка захар, малко сол, като добавяте по малко водичка, докато се заформи гладко тесто.

Разделете го на 12 топки, които се разточват на кръгчета. 6 от тях се намазват обилно с масло, подреждат се едно върху друго и се разточват на кора, която се слага в намазнена тава.

Разбъркайте натрошеното сирене с трите яйца и разпределете върху кората. отгоре се покрива с втора кора, приготвена по същия начин от останалите 6 питки.

Оставете да втаса и намажете с четвъртото яйце. Сложете Брациговската пита да се изпече в умерено загряна фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

стиииии
стиииии
Има разлика в показаната картинка и начина на при
готвянето й.
10.11.2013 11:16
Нина Тошкова
Нина Тошкова
Много е вкусна,опитайте.
Може да направите плънката от праз 4-5 стръка, задушен в 1 ч ч мазнина
15.10.2013 19:52