Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кисело зеле по родопски

Кисело зеле по родопски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Кисело зеле по родопски3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
2-3
"Открита е тайната рецепта за дълголетието - кисело зеле по Родопски"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 500 гр.
  • ориз - 100 гр.
  • яйца - 2 бр.
  • свинско месо - плешка 500 гр.
  • колбас - варен 150 гр.
  • сланина - 50 гр.
  • мас - 5 с.л.
  • бульон - месен 1 кубче
  • захар
  • сол
  • лук
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме в 20 гр. сгорещена мас ситно нарязаното кисело зеле, посоляваме леко, наливаме вода и задушаваме почти до омекване.

Заливаме със 150 гр. бульон почистения и задушен ориз и задушаваме до омекване.

В намазана с мас огнеупорна тавичка поставяме ред кисело зеле, отгоре парченца твърдо сварени яйца, ивички сланина, нарязания на кръгчета варен колбас, нарязаното на малки парченца и задушено с лук и червен пипер, месо, ориз. Поливаме всеки ред със сметана. Най-горният ред е от зеле.

Печем в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
57
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ели
ели
В Родопите не отглеждат прасета и не ядат домуз. Затова пък овцете им са много вкусни. А колкото до рецептата.. има ли продукти - вкусно е
26.02.2014 01:18
1
4
daniela dimitrova
daniela dimitrova
от къде разбрахте че авторката на рецептата е помакиня,коментирайте рецептата,а не авторката.като не ви харесва не пи6ете!!!!!!!!!!!!!!!
26.11.2013 11:51
5
потребителка
потребителка
Свинско, мас и сланина накуп. В добавък яйца и колбаси към месото... Малко множко ще ми дойде. Родопските ястия с тежички, с мас, това го зная. Но тук е малко прекалено, дори за мен, макар че обичам пикантната храна.
26.11.2013 08:49
1
2
Ирена
Ирена
Стоенчо, ако не сте приготвяли или опитвали рецептата е напълно безсмислено да я критикувате. Насърчаваме отзивите, които нашите потребители дават на рецептите, да са компетентни, смислени и най-важното - без обидни квалификации.
28.08.2013 10:44
5
1
стоенчо
стоенчо
какви яйца,ква сметана...кой я е измислил тази рецепта??? това ще е ужасен буламач,автора трябва да се гръмне или поне да не пише в кулинарни форуми...
27.08.2013 16:46
2
4
Пърцулана
Пърцулана
Коментарът е изтрит, защото съдържа обидни думи и квалификации или вулгарни изрази, които нямат място в един кулинарен сайт.
15.05.2013 13:08
1
1
яна
яна
Във родопите не живеят само помаци
30.11.2012 13:05
1
1
ох боли
ох боли
С тази рецепта, холестерола ще ми стигне до звездите! :)))
27.09.2012 19:08
1
1
svetla
svetla
Този коментар е изтрит защото съдържа вулгарни изрази и обиди на расова, сексуална или религиозна основа. Готвач.бг не толерира подобно отношение.
18.04.2012 18:10
2
Ема
Ема
Не мога да разбера защо се обръща на религиозна и политическа основа!!! Възмутена съм!
02.04.2012 16:05
дона
дона
ми те помаците, ядат ли свинско. иначе рецептата е супер, препоръчвам я.
23.03.2012 21:16