Начин на приготвяне
Първо стопляме водата на електрическа кана и след като се стопли, я сипваме в тенджерата да заври.
Докато това стане, измиваме хубаво прясно набраните от градината листа лопуш и ги нарязваме на ситно.
Във вече врящата вода прибавяме хималайската сол и шарлана. Измиваме няколко пъти ориза и го сипваме във водата да се вари. След него добавяме и нарязаната зеленина.
По средата на готвенето овкусяваме с брашното от коприва и на ситно нарязаните листенца пресен джоджен. По желание прибавяме и други подправки на вкус.
Разбъркваме периодично и щом зрънцата ориз са напълно сварени, изключваме котлона и оставяме на страна. Пасираме фино и поднасяме още топла оризовата кремсупа в големи блюда, украсена по желание с кисело мляко.
Бърза и интересна оризова кремсупа с лопуш и брашно от коприва!