Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Оризова супа»Оризова крем супа с лопуш и брашно от коприва

Оризова крем супа с лопуш и брашно от коприва

Оризова крем супа с лопуш и брашно от коприва
Снимка: Илиана Първанова
4 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • лопуш - 30 листа
  • брашно от коприва - 1 - 2 с.л.
  • джоджен -   2 - 3 стръка пресен
  • хималайска сол - 1 и 1/2 ч.л. фина
  • шарлан - 1 с.л.
  • вода - 1.8 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо стопляме водата на електрическа кана и след като се стопли, я сипваме в тенджерата да заври.

Докато това стане, измиваме хубаво прясно набраните от градината листа лопуш и ги нарязваме на ситно.

Във вече врящата вода прибавяме хималайската сол и шарлана. Измиваме няколко пъти ориза и го сипваме във водата да се вари. След него добавяме и нарязаната зеленина.

По средата на готвенето овкусяваме с брашното от коприва и на ситно нарязаните листенца пресен джоджен. По желание прибавяме и други подправки на вкус.

Разбъркваме периодично и щом зрънцата ориз са напълно сварени, изключваме котлона и оставяме на страна. Пасираме фино и поднасяме още топла оризовата кремсупа в големи блюда, украсена по желание с кисело мляко.

Бърза и интересна оризова кремсупа с лопуш и брашно от коприва!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: