Начин на приготвяне
Сваряваме в две отделни тенджерки спагетите и соса.
Пастата:
Във врящата вода сипваме солта и мазнината. Добавяме соевите хапки, щипка кориандър и след малко прибавяме и спагетите, които счупваме на две. Варим до готовност, като често разбъркаме с права дървена бъркалка.
Соса:
Кипваме водичка с хималайска сол и шарлан. Сипваме морковите, които предварително сме рендосали на фини лентички с белачката, лука и киселеца, които нарязваме на ситно и картофа, вече рендосан на най-финото ренде, с което го превръщаме в кашичка / нишесте.
След 7-8 минути прибавяме 1 чукнато яйце, бъркайки с виличка, за да се получат малките бели яйчени парченца. Овкусяваме със сушените и стрити джоджен и чубрица, 1 богата щипка черен пипер и малко сол, ако е необходимо. Разбъркваме и варим без капак до готовност.
В красива дълбока чиния или блюдо сипваме отцедените спагети със соеви хапки и отгоре заливаме със зеленчуковия сос от киселец!
Чудно Вкусно!