Начин на приготвяне
Много лесна и много вкусна солена торта, която всеки може да приготви у дома.
Продуктите за домашната майонеза се смесват в подходящ съд и се разбиват с пасатор, като за най-добри резултати при разбиването пасаторът се изтегля бавно от долу-нагоре, докато се получи гъстотата.
На дъното на форма с отделящи се стени се поставя първата арабска питка, намазана с крема сирене. Редят се настърганите картофи. Намазват се с майонеза.
Поставя се втората, намазана с крема сирене, питка. Редят се настърганите моркови. Намазват се с майонеза.
Поставя се следващата намазаната питка. Реди се настърганото цвекло.
Редът се повтаря още веднъж и се завършва с цвекло, намазано с майонеза.
Стените на формата се отделят и солената торта се намазва с майонеза отстрани. Отгоре се редят по ваш избор и предпочитания яйцата, чери доматите, маслините, авокадото и репичките. Отстрани се посипва настърган кашкавал.
Оставя се за няколко часа в хладилник, поднася се охладена.