Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Празнична солена торта с арабски питки и авокадо

Празнична солена торта с арабски питки и авокадо

Празнична солена торта с арабски питки и авокадо
Снимка: Снежина Янакиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"А казват, че мечтите не се сбъдват - сега погледнете тази торта и ни кажете - не е ли страхотна?"

Необходими Продукти

  • питки - 6 бр. арабски
  • картофи - 500г сварени
  • моркови - 500 г сварени
  • цвекло - 500 г сварени
  • крема сирене - 1 пак. Филаделфия
  • яйца - 4 - 5 бр. сварени
  • репички - 1 връзка
  • маслини
  • чери домати
  • кашкавал - 50 г настърган
  • авокадо - 1 бр.
  • за майонезата
  • яйца - 2 бр.
  • жълтъци - 4 бр.
  • олио - 500 мл
  • сол - 1 щипка
  • лимони - 3 с.л. сок
  • горчица - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много лесна и много вкусна солена торта, която всеки може да приготви у дома.

Продуктите за домашната майонеза се смесват в подходящ съд и се разбиват с пасатор, като за най-добри резултати при разбиването пасаторът се изтегля бавно от долу-нагоре, докато се получи гъстотата.

На дъното на форма с отделящи се стени се поставя първата арабска питка, намазана с крема сирене. Редят се настърганите картофи. Намазват се с майонеза.

Поставя се втората, намазана с крема сирене, питка. Редят се настърганите моркови. Намазват се с майонеза.

Поставя се следващата намазаната питка. Реди се настърганото цвекло.

Редът се повтаря още веднъж и се завършва с цвекло, намазано с майонеза.

Стените на формата се отделят и солената торта се намазва с майонеза отстрани. Отгоре се редят по ваш избор и предпочитания яйцата, чери доматите, маслините, авокадото и репичките. Отстрани се посипва настърган кашкавал.

Оставя се за няколко часа в хладилник, поднася се охладена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: