Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Празнична солена торта за предястие

Празнична солена торта за предястие

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Празнична солена торта за предястие
Снимка: Людмила
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Празнична солена торта за предястие е идеално предястие или гарнитура. Празнично изглежда и е много вкусно!"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 br.
  • лук 1 - /2 глава
  • сол
  • олио - 2 с.л.
  • оцет
  • чушки - 5 бр. pечени и белени
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • зехтин - 1 ч.л.
  • крема сирене - 125 г
  • За декорация
  • ябълки - 1 бр.
  • маслини - 1 бр.
  • мариновани гъби
  • кисели краставички
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват с обелката и след това се охлаждат и белят. Мачкат се с вилица и се подправят със сол, олио, оцет и нарязан на ситно лук.

С тази готова картофена салатка се прави венец, лесно се оформя с лъжица, може да се ползва и кексова форма с дупка.

От чушките се прави другата разядка с чесън и зехтин, сол, крема сирене и нарязаните обелени печени чушки.

Пълни се дупката на венеца с нея и се украсява отстрани солената торта.

Добавят се за декорация кисели краставички и мариновани гъбки.

Една ябълка се нарязва на тънки резени и се подрежда върху клечка за зъби като цвете или елхичка, а една маслинка се поставя отгоре за връх върху картофената торта.

Празнична солена торта за предястие е готова. Идеално предястие или гарнитура. Празнично изглежда и е много вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: