Начин на приготвяне
Картофите се сваряват с обелката и след това се охлаждат и белят. Мачкат се с вилица и се подправят със сол, олио, оцет и нарязан на ситно лук.
С тази готова картофена салатка се прави венец, лесно се оформя с лъжица, може да се ползва и кексова форма с дупка.
От чушките се прави другата разядка с чесън и зехтин, сол, крема сирене и нарязаните обелени печени чушки.
Пълни се дупката на венеца с нея и се украсява отстрани солената торта.
Добавят се за декорация кисели краставички и мариновани гъбки.
Една ябълка се нарязва на тънки резени и се подрежда върху клечка за зъби като цвете или елхичка, а една маслинка се поставя отгоре за връх върху картофената торта.
Празнична солена торта за предястие е готова. Идеално предястие или гарнитура. Празнично изглежда и е много вкусно!