Задушено агнешко със спанак по старозагорски

09/05/2019
"Агнешко и спанак много искаме, ето рецептата, ако го приготвите, ни поканете да го опитаме "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 568
  • Преглеждания за месеца167
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг
  • спанак - 2 кг
  • пресен лук - 1 връзка, кромид или 2 глави стар
  • джоджен - 1/2 връзка
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 6 - 7 с.л.
  • вода - 3 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на порции, запържете го леко в олиото и когато се зачерви, прибавете нарязания лук.

Когато лукът се задуши, поръсете с брашното, червения пипер и солта, налейте студената вода и оставете да поври, докато месото омекне.

Добавете добре изчистения и измит спанак и когато всичко уври, сипете ситно нарязания джоджен.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар