Ломска рибена чорба Саламура

11/04/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 677
  • Преглеждания за месеца100
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • риба - около 1 кг, няколко вида, по - голяма
  • домати - 3 - 4 бр.
  • чушки - 3 - 4 бр. сушени
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • копър
  • чорбаджийски чушки - на вкус
  • сол
  • HOSSO
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подбират се няколко вида риба, добре е да е от по-големите риби. Почистената риба задължително се пече на жар до готовност, след което се обезкостява.

Доматите също се запичат в жарта, за кратко се слагат и сушените чушки. Продуктите се заливат с вода, добавя семалко олио и се варя на тих огън до пълната им готовност.

Добавя се сол на вкус, накълцан чесън и копър, както и запечена за кратко чорбаджийска чушка.

Рибената чорба може и гореща да се яде, може и студена -все е вкусна! С много ракия - задълже!

Източник: Desislav Alexandrov‎ от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Desislav Alexandrov
Desislav Alexandrov
15.04.2019 11:36
Радвам се, че ви е харесала рецептата ми!!!
1
0
Георги
Георги
11.04.2019 19:55
Кулинарен шедьовър.
1
0