Содени питки с ким и ароматно масло

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
905
15/04/2019
"Страшно бързо се приготвят и са много вкусни - ето ви две причини още днес са изненадате семейството си с ароматни Содени питки с ким"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 787
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сипете брашното в дълбок съд, оформете кладенче и налейте топлото прясно мляко. Добавете щипка сол, чаена лъжичка сода за хляб и кима.

Сипете супена лъжица олио и започнете да замесвате до получаване на еластично и гладко тесто.

Оформете на топка и поставете в намазнен съд. Оставете тестото да почине за 10-15 минути, след което разделете на равни части и оформете на малки питки.

Подредете хлебчетата в тава, покрита с хартия за печене. Направете вдлъбнатинка с пръст върху всяка питка и поставете парченце масло.

Поръсете питките обилно с настърган кашкавал. Прехвърлете във фурната на 180°C и печете за 25-30 минути.

Поставете маслото в съд на котлона и оставете да се разтопи и запържи за кратко. Нарежете на ситно листата на пресния босилек, скилидките чесън и сушените домати.

Поставете всички съставки в купичка, разбъркайте и залейте с горещото масло.

Сервирайте содените хлебчета топли, намазани с ароматното чесново масло с босилек и сушени домати.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар