Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофени кюфтета»Картофени кюфтета с извара, кашкавал и цедено мляко

Картофени кюфтета с извара, кашкавал и цедено мляко

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Картофени кюфтета с извара, кашкавал и цедено мляко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Защото не всички картофени кюфтета са еднакви - тези са специални, сочни и любими на лакомниците"

Необходими Продукти

  • картофи - 900 г
  • брашно - 60 г
  • яйца - 4 бр.
  • извара - 220 г
  • сирене - 350 г
  • кашкавал - 60 г
  • цедено мляко - домашно
  • маслини
  • зехтин - 5 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и сваряват в подсолена вода 20 мин след завиране, като след сваряване се настъргват на най-едрата част на рендето.

Омесва се тесто от настърганите картофи, изварата, натрошеното сирене и 2 бр. яйца. Оставяте сместа да престои 10 мин на стайна температура.

Разбърквате 2 бр. яйца с брашното на гъста каша, без да добавяте вода.

Оформяте картофени кюфтета, които се пържат в силно сгорещена мазнина, предварително натопени от двете страни в сместта от яйца и брашно.

Картофени кюфтета с извара, кашкавал и цедено мляко се сервират с топче цедено мляко и маслини.

Поднесете картофените кюфтета с дзадзики или млечна салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: