Мусака с патладжани по гръцки

14/04/2019
Мария Божилова
отМария БожиловаЧирак7269
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо472
  • Преглеждания за месеца258
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • патладжани - 1.5 кг
  • домати - 720 г
  • лук - 320 г
  • телешка кайма - 420 г
  • зехтин - 3 1/3 ч.л.
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се нарязват на филийки и се пекат във фурната на грил, след което се нарязват.

Каймата се запържва с нарязания лук.

Обърква се изпечените патладжани, каймата с лук, сол, черен пипер и червен пипер.

Залива се с малко вода и се пече до извиране на водата.

След като е готова, доматите се нарязват на кръгчета и се нареждат отгоре на гръцката мусака.

Гръцката мусака се връща във фурната, докато доматчетата се запекат.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар