Селска гъбена каша

Gergana TsvetanovaGergana TsvetanovaГотвач39873402
14/04/2019
"Не знаем каква е тайната на Селската кухня, но дори и обикновената гъбена каша, приготвена по селски, е уникално вкусна "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 829
  • Преглеждания за месеца540
  • Преглеждания за седмицата67
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се режат на филийки. Лукът и чесънът се нарязват на ситно. В тенджера се сипва олиото и се добавя маслото.

Слагат се лукът и чесънът, да се задушат. След като омекнат, се слагат гъбите. Запържват се за кратко, посоляват се и се засушават още 5 минути.

Поръсва се брашното, бърка се непрекъснато да се запържи. Сипва се водата, бърка се енергично, да се разтвори брашното, и да не остане на бучки.

Гъбената каша се готви пет минути.

Подправя се с мащерката, черния пипер и сол на вкус.

Гъбената каша се отстранява от котлона.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар