Бохча с месна плънка и гъби

15/04/2019
"Дано сте си запазили място в стомаха, защото тази бохча ще искате да я изядете цялата - много е вкусна"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 233
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, чукнете яйцето, прибавете маята, солта, захарта, олиото и киселото мляко. Добавете хладка вода и замесетемеко тесто.

Оформете тестото на топка, покрийте го с прозрачно фолио и го оставете да втаса.

От втасалото тесто оформете питката и я изпечете до готовност.

Охладете питката, отрежете леко капаче и издълбайте внимателно вътрешността.

Пригответе плънката: загрейте олиото, добавете ситно нарязания лук, морков и гъби. Гответе до омекването на зеленчуците. Прибавете каймата, разбъркайте и гответе до промяна на цвета на каймата. Овкусете със зеленчукова подправка.

Напълнете питката с готовата плънка.

Запечете бохчата в загрята фурна 6-7 минути, като печете без капачето.

Преди готовност поръсете с настърган кашкавал и допечете бохчата до разтопяването му.

Поръсете със свеж магданоз.

Уникална вкусотия!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар